Sjusteinsovn er et godt alternativ til å lage mat på bål. For å lage en sjusteinsovn må en først finne et passende sted. Bakplata til ovnen kan vare en stor stein eller en flat del av et fast fjell. Når det er gjort må man finne steiner som helst er rektangulære og flate steiner, ikke for tynne. siden det heter sjusteinsovn trenger man minimum sju steiner, avhengig av størrelse (Moe, u.å).
Som vist på bilde skal man altså bygge ovnen slik at man får to kamre. Det nederste kamre skal man fyre med ved, og det øverste er bakekamret. Dette kamret er lurt at er litt lavt, slik at effekten blir størst. Når dette er gjort skal man fyre med ved i begge kamrene. Når steinene er varme skraper man ut aske og rester av ved ut av bakekammeret og putter inn baksten. Så er det bare vente på at det skal bli ferdig (Moe, u.å).
Det var få som hadde laget sjusteinsovn på grppa vår, så det var artig å se hvor ivrige de var til å få det til på en god måte. Resultatet ble bra, og minipizzaene vi valgte å bake i ovnen ble veldig gode. Et fint turtips alle kunne ta med seg til en annen annledning.
Kilder:
N. Moe. (u.å). Sjusteinovn. Hentet den 03.01.16 fra: http://www.natursekken.no/c1187998/forsok/vis.html?tid=1400068&within_tid=1399355
Bilde: Hentet den 03.01.16 fra: http://www.natursekken.no/c1187998/forsok/vis.html?tid=1400068&within_tid=1399355
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar